Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/udruzen2/public_html/templates/bebe2/functions.php on line 194

ОБАВЈЕШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ ОПШТИНЕ НЕВЕСИЊЕ

veliki grb

ОБАВЈЕШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ ОПШТИНЕ НЕВЕСИЊЕ

Поводом информација које су се појавиле у појединим медијима, а тичу се суфинансирања вантјелесне оплодње брачног пара Ковачевић од стране општине Невесиње, су нетачне.

Наиме од 2015. године од када су у буџету општине Невесиње обезбјеђена средства за помоћ наталитету општина је суфинансирала вантјелесну оплодњу свим брачним паровима са подручја општине Невесиње који су се обратили за помоћ, што је укупно 15 брачних парова,  и резултирало рођењем 12 малишана.

У дугој борби за потомство брачном пару Ковачевић помогнуто је у три наврата са укупно 14.000,00 КМ.

Као и до сада, уз помоћ Удружења „Бебе“ из Требиња, наставићемо пружати финансијску помоћ свим брачним паровима који имају проблема са стерилитетом и тим путем пружити им подршку у борби да се остваре као родитељи.

ОБАВЈЕШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ УДРУЖЕЊА „БЕБЕ“

Општина Невесиње суфинансира поступке вантјелесне оплодње у износу од 4.000,00 КМ по брачном пару. За ових 5 година суфинансирано је 19 поступака, од тога 15 брачних парова, неки брачни парови су помогнути и више пута док се нису остварили у улози родитеља. Из ових поступака рођено је 12 малих невесињаца, од тога 3 пара близанаца.

Захтјеви брачних парова за финансијску помоћ  и пренос средстава се обављају преко удружења „Бебе“, како је који захтјев пристизао тако је одобраван, нити један захтјев до данас није одбијен.

Захваљујући тим средствима брачни парови из Невесиња добили су још једну шансу да покушају да ријеше свој животни проблем.

То је друга општина источне Херцеговине, након Града Требиња, која издваја средства из буџета за вантјелесну оплодњу.

Удружење „Бебе“ има одличну сарадњу и подршку Општине Невесиње, као и невесињске Опште болнице.

Захваљујемо им се на досадашњој сарадњи и подршци.