3. rođendan Udruženja

Udruženje porodica sa problemom steriliteta „Bebe“ osnovano je u Trebinju 25.03.2010. godine.

Ideja o osnivanju Udruženja se rodila kod 4 bračna para od kojih su 3 bračna para prošla mukotrpan put bez uspjeha. Jedino što nam je preostalo osim velike nade bilo je osnivanje Udruženja i zajednička borba, pronalaženje načina kako doći do željenog cilja – naših beba. Veliki problem prije osnivanja predstavljalo je to što ovakvih udruženja nije bilo ni u Republici Srpskoj ni u okruženju. Udruženje “Bebe” djeluje na teritoriji Istočne Hercegovine i ima uspješnu saradnju sa ostalim udruženjima iz okoline.

U početku je Udruženje brojalo četiri bračna para, da bi danas taj broj bio preko 100 bračnih parova.

Udruženje “Bebe” može da se pohvali sa 27 svojih beba, a na putu je još 5 beba. Nadamo se da će ovaj broj biti još veći.

Zahvaljujući inicijativi Udruženja “Bebe” u Republici Srpskoj odobren je drugi pokušaj vantjelesne oplodnje o trošku Fonda zdravstva Republike Srpske i pomjerena je starosna granica žene.

Pozivamo sve bračne parove, koji imaju problem steriliteta, da nam se pridruže kako bi lakše došli do zajedničkog cilja – našeg potomstva – beba.

Udruženje “Bebe” će se i ubuduće boriti za dobrobit svojih članova, kao i ostalih građana, koji imaju problem steriliteta.