Sve bi bilo mnogo teže bez naših prijatelja...

SVIMA NJIMA DUGUJEMO VELIKU ZAHVALNOST...

naši partneri i prijatelji

Kada god smo se obratili za pomoć nikada nismo naišli na zatvorena vrata. Grad Trebinje je svaki put odborio sredstva za vantjelesnu oplodnju svim našim članovima, kao i za seminare eminentnih stručnjaka za naše buduće roditelje.

Elektroprivreda Republike Srpske već godinama pomaže rad Udruženja kroz različite donacije u finansijskim sredstvima i paketićima za naše najmlađe. Rukovodstvo Elektroprivrede je uvijek imalo razumijevanja za naše potrebe kada god smo im se obratili za pomoć, na čemu im dugujemo neizmjernu zahvalnost.

Dom zdravlja i njihova ginekološka ambulanta su do sada nebrojeno puta bili na usluzi našim članovima, ali i svima koji su potražili pomoć. Tim KSA ginekologija na čelu sa načelnicom Lilijen Kovač je obično prva adresa za roditelje koji imaju problem sa ostvarivanjem potomstva, ali i kasnije u toku trudnoće, sve do samog porođaja.

Trebinjska bolnica je uvijek bila na usluzi našem Udruženju i svim našim članovima, počev od laboratorjskih usluga, do ginekološko – akušerskog odjeljenja i sjajnih ljekara i ostalih medicinskih radnika.

Nevesinjska bolnica je sve češće odredište porodilja iz cijele Hercegovine. Njihovo ljubazno i stručno osoblje je svojim dosadašnjim radom steklo dobru reputaciju, ne samo u Istočnoj Hercegovini, već u cijeloj Republici Srpskoj, a naše Udruženje posebno dobru saradnju ima sa dr Rankom Kokotovićem.

Uz pomoć opštine Nevesinje mnoge porodice iz ovog hercegovačkog mjesta su ostvarili svoj san o potomstvu. Gradske vlasti veoma aktivno učestvuju u unapređenju pronatalitetne politike i broj beba iz godine u godinu raste. Do sada su naši članovi uvijek nailazili na razumijevanje opštinskih vlasti.

Zdravstvena ustanova „Medico-S“ danas je vodeća klinika za liječenje neplodnosti i procedure biomedicinski potpomognute oplodnje u BiH. Od 2003. godine, kada je osnovana klinika, pa do danas „Medico-S“ postao je medicinski centar koji pruža visok kvalitet medicinskih usluga sa naglaskom na reproduktivno zdravlje uz vrhunski tim doktora različitih specijalizacija, kliničkih embriologa, sestara i tehničara.

PRONATAL je osnovan 1996. godine. Od tada su hiljadama djece pomogli da dođu na svet. Od 2016. godine postali su član MEDICON grupe koja je jedan od najvećih ambulantnih centara u Pragu. Danas PRONATAL i sve njegove članice imaju oko 260 zaposlenih koji svake godine leče oko 4.000 parova.

Od osnivanja 1998. godine do danas nudi savremenu medicinsku uslugu sa najmodernijim tehničkim dostignućima. Od otvaranja Poliklinike u januaru 2016. godine na novoj lokaciji, značajno su proširili polikliničku djelatnost stavljanjem u funkciju Dnevnu operativnu kliniku i Centar za reproduktivnu medicinu i željene trudnoće.

Kada je prije 24 godine prof. dr. Mustafa Bahçeci osnovao zdravstvenu grupaciju Bahçeci, njegov jedini cilj bilo je izvođenje tretmana vantjelesne oplodnje (VTO) koji pomaže kako kod fizičkog postupka tako i kod emotivnog procesa parova koji pokušavaju da ostvare trudnoću. Danas imaju preko 70.000 zdravih beba začetih vantjelesnom oplodnjom.

dr Lilijen Kovač

— dr Lilien Kovač, doktor medicine

Specijalista ginekologije i akušerstva, članica udruženja “Bebe” od samog osnivanja. Predsjednica Upravnog odbora udruženja „Bebe“, načelnica u KSA ginekologija u Domu zdravlja Trebinje od 2003. godine do sada. Članica predsjedništva Udruženja ginekologa i opstetričara Republike Srpske, članica Komore doktora medicine Republike Srpske i članica Društva ljekara Republike Srpske.

— Ljiljana Špuran Knežević, dipl. psiholog

Članica udruženja “Bebe” od samog osnivanja. Zaposlena je u Centru za socijalni rad Trebinje i  članica je Društva psihologa Republike Srbije i Udruženja stručnih radnika u socijalnim djelatnostima Republike Srpske.

Članovi Udruženja “Bebe” ostvaruju 20% popusta

Web agencija “Webherzz” iz Trebinja je zaslužna za naš novi web sajt, koji su za nas napravili potpuno besplatno i preuzeli brigu o njegovom održavanju u budućem periodu bez naknade.

Tokom svih godina postojanja, Udruženju porodica sa problemom steriliteta „Bebe“ u borbi za potomstvo i u ostvarenju svih ciljeva veliki doprinos i podršku nesebično pružaju i brojni doktori, među kojima su:

– PRIM. DR SLAVICA TURANJANIN, spec. internista – endokrinolog;
– DR SANJA ĐURIĆ, spec.ineternista-hematolog;
– DR SANDRA KNEŽEVIĆ DAVIDOVIĆ, spec. ginekolog;
– DR GORAN ANDRIJAŠEVIĆ, spec. urolog;
– DR DRAŽENKA GRUBAČ, spec.kliničke biohemije;
– DR RANKO KOKOTOVIĆ, ginekolog Opšte bolnice Nevesinje;
– DR LUKA ANĐELIĆ, specijalista ginekologije i akušerstva;
– PROF.DR SANJA SIBINČIĆ, specijalista ginekologije i akušerstva.

Veliku zahvalnost dugujemo i medijskim kućama koje prate naš rad