Blizanci Dunja i Vasilije Dangubić helikopterom uspješno prevezeni iz Banjaluke u Trebinje

Dunja i Vasilije Dangubić

Blizanci Dunja i Vasilije Dangubić, prvi su mališani rođeni u ovoj godini u Udruženju porodica sa problemom steriliteta “Bebe”, a danas su, zajedno sa majkom Sanjom, uspješno transportovani iz Banjaluke u Trebinje Helikopterskim servisom RS.

– Bebe su rođene 13. januara na UKC Banja Luka, jer je majka u 30. nedelji zbog dijabetesa i rizične trudnoće transportovana, takođe Helikopterskim servisom RS, u ovu zdravstvenu ustanovu.  Kao što ste upoznati ovo nije prvi put da nam HS RS izlazi u susret. Ovom prilikom želimo da im izrazimo neizmjernu zahvalnost za nesebičnu i stručnu pomoć koju nam pružaju godinama unazad. S obzirom na udaljenost Trebinja od Banjaluke, bez njihove pomoći bilo bi teško i rizično transportovati naše trudnice na UKC Banja Luka, gdje im je neophodna medicinska pomoć, s obzirom na visokorizične trudnoće – kažu u Udruženju “Bebe”.

Podsjećaju da je Sanja Dangubić u UKC RS transportovana, jer je bilo neophodno ugraditi insulinsku pumpu, koju je Udruženje obezbijedilo zahvaljujući donacijama.

– Zahvalni smo zbog toga, Gradskoj upravi Trebinje, Fondu solidarnosti, Elektroprivredi RS, Hidroelektranama na Trebišnjici i Elektro-Hercegovini. Zahvaljujemo se i UKC RS na stručnoj pomoći svim našim članovima kojima je njihova medicinska pomoć potrebna. Svi ovi ljudi nesebično su se uključili i pružili podršku za brojniju, jaču i ljepšu Hercegovinu – poručuju iz Udruženja “Bebe”.

Direktor HS RS  Boban Kusturić rekao je nakon slijetanja u Trebinje da je današnji transport jedan od mnogobrojnih pozitivnih primjera.

– Ne postoji bolji primjer od ovoga, da sve što radimo za stanovnike RS, u okviru operacija vazdušnog medicinskog transporta, služi na čast i ponos svih nas koji volimo Srpsku, a posebno njenu svijetlu budućnost predstavljenu životima novorođenih beba – rekao je Kusturić.

Izvor: Jadran Trebinje

Posljednje vijesti

https://udruzenjebebe.com/pronatal-repro-u-trebinju/
Pronatal Repro u Trebinju

IVF klinika Pronatal Repro České Budějovice u saradnji sa Udruženjem BEBE Trebinje organizuju besplatne konsultacije sa parovima koji imaju problem