Čubrilović: Rad udruženja “bebe” za primjer svima

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović posjetio je danas Udruženje porodica sa problemom sterilititeta “Bebe” u Trebinju i istakao da ovo udruženje radi društveno odgovoran posao, te da zaslužuje divljenje to što je pronašlo način da pomogne tim porodicama.

Čubrilović je izrazio nadu da će ukupno društvo imati sve više razumijevanja za ovo pitanje, istakavši da je za primjer svima to što Udruženje “Bebe” pokazuje u svom desetogodišnjem radu.

“Sama komunikacija među njima, među stručnjacima i njihovo uvezivanje je od velikog značaja. Od koristi je kad ljudi znaju gdje mogu da se obrate i na koji način mogu da dobiju podršku”, rekao je Čubrilović novinarima.

Čubrilović je naveo da je ono što čine republika i lokalna zajednica veliko, ali da to još nije dovoljno i dodao da su ga članice Udruženja upoznale sa tim da su imale veliku pomoć od Helikopterskog servisa.

“Gotovo svi oni koji su imali potrebu da negdje na drugom mjestu obave porođaj, teži pregled ili intervenciju, uvijek je to /Helikopterski servis/ bilo na raspolaganju ovim građanima i ženama”, rekao je Čubrilović.

Predsjednik Udruženja “Bebe” iz Trebinja Snežana Misita rekla je da ovo udruženje broji 215 porodica i 128 beba.

“Ako Bog da, imamo još trudnica i biće beba”, rekla je Misita.

Uz zahvalnost Čubriloviću što je posjetio Udruženje, Misita zahvalila je Republici za tri besplatna pokušaja vantjelesne oplodnje, te gradu Trebinju koji je omogućio jedan besplatan pokušaj.

“Kad nas posjete ovako veliki i zvanični ljudi, to nam je dodatni vjetar u leđa da nastavimo dalje”, rekla je Misita.

Izvor: ATV

Posljednje vijesti

https://udruzenjebebe.com/pronatal-repro-u-trebinju/
Pronatal Repro u Trebinju

IVF klinika Pronatal Repro České Budějovice u saradnji sa Udruženjem BEBE Trebinje organizuju besplatne konsultacije sa parovima koji imaju problem