Ćurić: Brojne mjere podrške porodici

Mirko Ćurić Udruženje Bebe

Grad Trebinje oslobodio je plaćanja nadoknade za pohađanje vrtića djecu iz porodica sa četvoro i više djece iz ovog grada, što je samo jedna od brojnih mjera podrške porodici, izjavio je gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.

On je rekao da Gradska uprava sprovodi brojne programe podrške porodici, te da su u sve te programe nastojali da uzmu u obzir iznos prihoda porodice i broj djece.

“Svako novorođeno dijete u Trebinju ima nadoknadu do 2.400 KM u zavisnosti od toga da li je treće ili četvrto dijete u porodici”, izjavio je Ćurić.

On je dodao da je grad svim porodicama koje imaju petoro ili šestoro djece, ponudio zaposlenje jednog člana porodice, obično roditelja, u javni sektor.

“U porodici u Trebinju koja ima devetoro djece zaposlili smo oba roditelja u javni sektor i dobili smo informaciju da sada očekuju i 10. dijete”, rekao je Ćurić.

On je napomenuo da Gradska uprava pruža podršku i parovima koji se vantjelesnom oplodnjom bore za potomstvo.

“Nemamo ograničenja za vantjelesnu oplodnju, ako su parovi iskoristili mogućnosti koje pruža Fond zdravstva, mi kao grad dajemo više mogućnosti i još veći iznos novca. Ako ljekari preporuče da se vantjelesna oplodnja izvrši van BiH, uz saglasnost komisije koju smo imenovali, mi i to podržavamo”, naglasio je Ćurić.

Izvor: Radio Trebinje

Posljednje vijesti

https://udruzenjebebe.com/pronatal-repro-u-trebinju/
Pronatal Repro u Trebinju

IVF klinika Pronatal Repro České Budějovice u saradnji sa Udruženjem BEBE Trebinje organizuju besplatne konsultacije sa parovima koji imaju problem