Grad Trebinje u preventivnoj kampanji „Lako je pojas vezati“

Lako je pojas vezati

Ministarstvo saobraćaja i veza, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Agencija za bezbjednost saobraćaja, Auto-moto savez Republike Srpske, jedinice lokalnih samouprava, Radio televizija Republike Srpske kao medijski partner i kompanije Vitinka kao društveno odgovorna kompanija u periodu od 8. aprila do 13. maja 2022. godine provode kampanju „Lako je pojas vezati!“

Bezbjednosni pojas predstavlja jedan od najefektivnijih elemenata pasivne bezbjednosti u vozilima.

Cilj provođenja kampanje je povećanje nivoa bezbjednosti saobraćaja u Republici Srpskoj, povećanjem upotrebe bezbjednosnih pojaseva kod vozača i putnika u vozilu kao i dječijih auto sjedišta.

Kampanjom se želi uticati na promjenu stavova prema upotrebi bezbjednosnih pojaseva i dječijih auto sjedišta te prenošenje poruke učesnicima saobraćaja koliko je važno koristiti ih.

Lako je pojas vezati

Realizacijom ove kampanje očekuje se povećanje upotrebe bezbjednosnih pojaseva i dječijih auto sjedišta čime bi došlo do smanjenja broja nastradalih lica u saobraćajnim nezgodama i izmjene u strukturi povreda (značajno smanjenje težine povreda i manja smrtnost).

Grad Trebinje se pridružuje preventivnoj kampanji „Lako je pojas vezati“ te poziva sve građane Trebinja da koriste pojas i sjedišta za djecu u gradskoj vožnji i na otvorenom putu kako bismo smanjili rizike u saobraćaju i poboljšali bezbjednost.

 

Izvor: Grad Trebinje

Posljednje vijesti

https://udruzenjebebe.com/pronatal-repro-u-trebinju/
Pronatal Repro u Trebinju

IVF klinika Pronatal Repro České Budějovice u saradnji sa Udruženjem BEBE Trebinje organizuju besplatne konsultacije sa parovima koji imaju problem