Ministrica Tešanović razgovarala sa predsjednicom Udruženja Snežanom Misitom

Ministrica porodice, omladine i sporta, Nada Tešanović, razgovarala je u Miločeru sa predsjednicom Udruženja porodica s problemom steriliteta “Bebe” iz Trebinja, Snežanom Misita, o radu Udruženja i finansijskim problemima s kojima se suočavaju.
Predsjednica Udruženja, Snežana Misita, upoznala je ministricu s trenutnom situacijom i istakla da je veliki broj roditelja kojima je potrebna pomoć da bi dobili potomstvo, ali da samo Udruženje ne može učiniti mnogo, jer je za ove namjene potrebno dosta novca.
“Nakon mnogo godina suprug i ja smo uspjeli da dobijemo blizance i znamo kakav je osjećaj sreće i ponosa kada postanete roditelj, nakon svih prepreka i poteškoća koje prevaziđete. Naša životna želja je ostvarena. Svi članovi našeg Udruženja imaju istu želju, njihova upornost i izdržljivost nije upitna, ali nam je za ostvarenje tih snova potrebna pomoć “- istakla je Misita.
Ministrica Tešanović je istakla da je institucionalna podrška za postupke vantjelesne oplodnje neupitna i podsjetila da Fond zdravstvenog osiguranja snosni troškove za dva postupka vantjelesne oplodnje.
“Ministarstvo je uputilo dopis svim lokalnim zajednicama da u budžetima za 2014. godinu planiraju sredstva za vantjelesnu oplodnju, kako bi se i treći pokušaj finansirao na teret budžeta opštine. Jako je važno da se sve više djece rađa i činimo napore da pomognemo parovima koji imaju problem sa sterilitetom da postanu roditelji kao što su uspjeli i Snežana Misita i njen suprug “- rekla je ministrica Tešanović.
Ona je dodala da će, u saradnji s nadležnim ministarstvima i lokalnim zajednicama, pokušati da nađe način da se ovom Udruženju, kao i drugim udruženjima ovog tipa, pomogne da prevaziđu probleme s kojima se suočavaju.

Posljednje vijesti

https://udruzenjebebe.com/pronatal-repro-u-trebinju/
Pronatal Repro u Trebinju

IVF klinika Pronatal Repro České Budějovice u saradnji sa Udruženjem BEBE Trebinje organizuju besplatne konsultacije sa parovima koji imaju problem