Mladi doktori preuzimaju kormilo Bolnice: Dr Andrić uspješno izvela laparoskopsku ginekološku operaciju

bolnica-trebinje

U trebinjskoj Bolnici je po prvi put urađena laparoskopska ginekološka operacija-rješavanje ektopične (vanmaterične) trudnoće, bez prisustva prim. dr Luke Anđelica. Operaciju je izvršila dr Marija Andrić, načelnik Odjeljenja za ginekologiju i akušerstvo, uz asistenciju dr Vlada Raševića, načelnika Odjeljenja za hirurgiju sa ortopedijom. Posvećenost poslu, briga za pacijente i velika ljubav prema medicini ne ostavlja nas ravnodušnima kada je u pitanju dr Marija.

Iako je, ne tako davno, završila specijalizaciju iz oblasti ginekologije, njeno iskustvo i medicinski uspjesi tolikog su opusa da bi joj i starije kolege mogle pozavidjeti.

Biti odličan đak, potom najbolji među najboljima na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, stremili su ka tome da danas imamo vrhunskog ljekara, na radost i ponos svih nas.

I pored dobijenog posla u Beogradu vratiti se u rodni grad, kako bi sa mladalačkim poletom ali velikim iskustvom stečenim na specijalizaciji, gdje je imala priliku učiti i sarađivati sa velikim imenima iz oblasti medicine, uspjela promijeniti dosta toga na bolje, donijeti novo znanje, unaprijediti brojne procedure, vratiti povjerenje pacijenata velika je stvar za cijelu ustanovu.

Ne smijemo zaboraviti ni ostale članove tima, a koji su bili zaslužni da operacija prođe u najboljem mogućem redu, a to su dr Stanko Buha, anesteziolog, kao i anestetičari Đorđe Marić i Slaviša Mucović, te ništa manje bitne instrumentarke Desa Jovanović i Milica Deretić.

“Ovo je velika stvar za našu ustanovu, jer je dokaz da imamo vrijedne i jako sposobne mlade ljekare, o kojima će se tek pričati. Osim toga, dokaz je i da će nova bolnica imati vrhunske mlade stručnjake, poruka je iz trebinjske Bolnice.

Izvor : TrebinjeLive