PODJELJENI PAKETIĆI MALIŠANIMA IZ UDRUŽENJA “BEBE”

Cryo-Save, vodeća evropska i svjetska porodična banka matičnih ćelija, je obezbjedila 48 paketića za djecu iz udruženja “Bebe”

Danas je Udruženje porodica sa problemom steriliteta “BEBE” uz pomoć Cryo-Save-a, vodeće evropske i svjetske porodične banke matičnih ćelija, podjelilo 48 paketića i usrećilo toliko mališana koji su dugo vremena željno iščekivani.

Udruženje porodica sa problemom steriliteta ’’Bebe’’ osnovano je u Trebinju 25. marta 2010. godine.

U početku je Udruženje brojalo 4 bračna para, da bi danas taj broj bio 150 porodica iz istočne Hercegovine. Otvorenim razgovorom porodica koje su prošle trnovit put i onih koji su riješili svoj životni problem, otvoreno i glasno smo razbili tabu temu i počeli da pričamo o sve većem problemu – sterilitetu.

Danas možemo da se pohvalimo da je kroz međusobnu saradnju kao i pomoć i intervencije stručnih ljudi, prvenstveno ljekara, 48 porodica ostvarilo svoj željeni i dugo čekani cilj- potomstvo.

“Presrećna sam jer smo obradovali naših 48 mališana, koji su dugo vremena željno iščekivani. Zahvaljujem se Cryo-Save-u koji je prepoznao značaj našeg udruženja i pomogao nam u ovoj akciji te  obezbijedio paketiće  za našu djecu”, izjavila je Snežana Misita, predsjednica udruženja.

Kompanija Cryo-Save, koja provodi niz društveno-odgovornih projekata u BiH,  je prepoznala kvalitetan rad udruženja „BEBE“, koje se već godinama vrlo uspješno bori protiv sterilieta na prostoru Hercegovine te je odlučila da dodjelom paketića pruži svoj doprinos i  podršku.

„Izuzetno mi je zadovoljstvo što sam danas prisustvovala ovom događaju gdje sam imala priliku da u ime Cryo-Save-a usrećim ovoliki broj djece simboličnim gestom kao što je dodjela paketića. Sretna sam što je broj rođenih beba u odnosu na prošlu godinu kada smo djelili paketiće znatno veći. Cryo-Save provodi niz društveno odgovornih  projekata koji imaju za cilj povećanje svijesti o važnosti porodice i pohranjivanju matičnih ćelija. Cryo-Save je vodeća evropska i svjetska porodična banka matičnih ćelija u kojoj je do sada oko 5000 porodica iz BiH pohranilo matične ćelije svoje djece. Trenutno u svijetu posluje 485 banaka matičnih ćelija iz 97 zemalja, a Cryo-Save je jedina banka iz Evrope koja se nalazi u Top 10 banaka svijeta.“, izjavila je Mirela Mitrović, izvršni direktor za operativne poslove Cryo-Save-a

Cryo-Save je prema zvaničnim rezultatima vodeća evropska i svjetska porodična banka matičnih ćelija, sa najvećim iskustvom i najvećim brojem pohranjenih uzoraka. Činjenica da u Evropi postoji preko 50 banaka matičnih ćelija i da je preko 35% od svih sačuvanih uzoraka matičnih ćelija u Evropi pohranjeno upravo u Cryo-Save-u, govori o snazi i potencijalu koji Cryo-Save uživa u Evropi i svijetu. Od ukupnog broja sačuvanih uzoraka matičnih ćelija iz Bosne i Hercegovine do sada,preko 95% je pohranjeno upravo u Cryo-Save-u. Svi uzorci matičnih ćelije iz Bosne i Hercegovine čuvaju se u banci koja se nalazi u Nielu, pored Brisela u Belgiji.

Posljednje vijesti

https://udruzenjebebe.com/pronatal-repro-u-trebinju/
Pronatal Repro u Trebinju

IVF klinika Pronatal Repro České Budějovice u saradnji sa Udruženjem BEBE Trebinje organizuju besplatne konsultacije sa parovima koji imaju problem