Podjeljeni paketići mališanima Udruženja “Bebe”

Cryo-Save, vodeća evropska i svjetska porodična banka matičnih ćelija, je obezbjedila 39 paketića za djecu iz udruženja “Bebe”

Danas je Udruženje porodica sa problemom steriliteta “BEBE” uz pomoć Cryo-Save-a, vodeće evropske i svjetske porodične banke matičnih ćelija, podjelilo 39 paketića i usrećilo toliko mališana koji su dugo vremena željno iščekivani.

Udruženje porodica sa problemom steriliteta ’’Bebe’’ osnovano je u Trebinju 25. marta 2010. godine.

U početku je Udruženje brojalo 4 bračna para, da bi danas taj broj bio 120 porodica. Otvorenim razgovorom porodica koje su prošle trnovit put i onih koji su riješili svoj životni problem, otvoreno i glasno smo razbili tabu temu i počeli da pričamo o sve većem problemu – sterilitetu.

Danas možemo da se pohvalimo da su kroz međusobnu saradnju kao i pomoć i intervencije stručnih ljudi, prvenstveno ljekara, 36 porodica ostvarilo svoj željeni i dugo čekani cilj- potomstvo.

“Presrećna sam jer smo obradovali naših 39 mališana, koji su dugo vremena željno iščekivani. Zahvaljujem se Cryo-Save-u koji je prepoznao značaj našeg udruženja i pomogao nam u ovoj akciji te  obezbijedio paketiće  za našu djecu”, izjavila je Snežana Misita, predsjednica udruženja.

Kompanija Cryo-Save koja provodi niz društveno-odgovornih projekata je prepoznala kvalitetan rad udruženja „BEBE“, koje se već godinama vrlo uspješno bori protiv sterilieta na prostoru Hercegovine te je odlučila da dodjelom paketića pruži svoj doprinos i  podršku.

„Izuzetno mi je zadovoljstvo što sam danas prisustvovala ovom događaju gdje sam imala priliku da u ime Cryo-Save-a usrećim ovoliki broj djece simboličnim gestom kao što je dodjela paketića. Nadam se da će sledeće godine broj djece biti bar udvostručen. Cryo-Save provodi niz društveno odgovornih  projekata koji imaju za cilj povećanje svijesti o važnosti porodice i pohranjivanju matičnih ćelija. Cryo-Save je vodeća evropska i svjetska porodična banka matičnih ćelija u kojoj je do sada preko 4000 porodica iz BiH poklonilo svoje povjerenje pohranilo matične ćelije svoje djece. Trenutno u svijetu posluje 485 banaka matičnih ćelija iz 97 zemalja, a Cryo-Save je jedina banka iz Evrope koja se nalazi u Top 10 banaka svijeta. Takođe, Cryo-Save je i najveća banka u Evropi, sa preko 250 000 pohranjenih uzoraka“, izjavila je Mirela Mitrović, izvršni direktor za operativne poslove Cryo-Save-a.

Cryo-Save je prema zvaničnim rezultatima vodeća evropska i svjetska porodična banka matičnih ćelija, sa najvećim iskustvom i najvećim brojem pohranjenih uzoraka. Činjenica da u Evropi postoji preko 50 banaka matičnih ćelija i da je preko 35% od svih sačuvanih uzoraka matičnih ćelija u Evropi pohranjeno upravo u Cryo-Save-u, govori o snazi i potencijalu koji Cryo-Save uživa u Evropi i svijetu. Od ukupnog broja sačuvanih uzoraka matičnih ćelija iz Bosne i Hercegovine do sada, preko 95% je pohranjeno upravo u Cryo-Save-u. Svi uzorci matičnih ćelije iz Bosne i Hercegovine čuvaju se u banci koja se nalazi u Nielu, pored Brisela u Belgiji. Cryo-Save posjeduje širom svijeta pet vlastitih vrhunski opremljenih laboratorija koje se nalaze u Belgiji,Njemačkoj, Dubaiju, Indiji i Južnoafričkoj Republici.

Posljednje vijesti

https://udruzenjebebe.com/pronatal-repro-u-trebinju/
Pronatal Repro u Trebinju

IVF klinika Pronatal Repro České Budějovice u saradnji sa Udruženjem BEBE Trebinje organizuju besplatne konsultacije sa parovima koji imaju problem