Podjeljeni paketići mališanima Udruženja “Bebe”

Djeci iz Udruženja porodica sa problemom steriliteta “Bebe” iz Trebinja večeras su predstavnici vodeće evropske i svjetske banke matičnih ćelija “Krio-sejv”, uručili 56 novogodišnjih paketića.

Predsjednik Udruženja Snežana Misita zahvalila je ovoj banci što je mališane iz udruženja na najljepši način obradovala i što je prepoznala značaj ovog udruženja i njihove napore u borbi protiv steriliteta na području istočne Hercegovine.

“Veoma smo srećni što svake godine na dodjeli paketića imamo sve više djece i da, ako Bog da, i sljedeće godine bude još veći broj paketića”, istakla je Misita.

Ona Udruženje vodi već pet godina i nastoji da prikupi što više novca kako bi svaka porodica mogla da ide na liječenje i ostvari svoj krajnji cilj – potomstvo.

Misita kaže da je problem što jedna vantjelesna oplodnja košta od 5.500 do 10.000 KM, te izražava nadu da će biti bolje i da će i oni koji do sada nisu imali sluha ubuduće shvatiti važnost ovog udruženja.

Izvršni direktor za operativne poslove “Krio-sejva” Mirela Mitrović istakla je da provode niz društveno-odgovornih projekata u BiH i da su prepoznali kvalitetan rad Udruženja zbog čega im dodjelom paketića pružaju svoj doprinos i podršku.

Udruženje “Bebe” osnovano je u Trebinju u martu 2010. godine i okuplja 150 porodica iz Istočne Hercegovine, a prepoznatljivo je po tome što su među prvima razbili tabu temu i počeli da pričaju o sve većem problemu -sterilitetu, a zahvaljujući entuzijazmu i borbi onih koji ga vode mnoge porodice su dobile svoje potomstvo.

Izvor: SRNA

Posljednje vijesti

https://udruzenjebebe.com/pronatal-repro-u-trebinju/
Pronatal Repro u Trebinju

IVF klinika Pronatal Repro České Budějovice u saradnji sa Udruženjem BEBE Trebinje organizuju besplatne konsultacije sa parovima koji imaju problem