Posjeta predsjednika republike Srpske gdina Milorada Dodika

Sinoć je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik posjetio Udruženje “BEBE”.  U ovoj kratkoj, ali značajnoj, posjeti predsjednik Dodik je izjavio da će i ubuduće finansijski podržavati procedure vantjelesne oplodnje, te da će se založiti da to postane obaveza zdravstvene zaštite. Dodik je, nakon posjete Udruženju porodica sa problemom steriliteta “Bebe” u Trebinju, podsjetio da su prošle godine odobrena sredstva za drugu proceduru vantjelesne oplodnje parovima u Srpskoj, te dodao da će ovi parovi i dalje imati podršku da bi se ostvarili kao roditelji.

“Sreća koju sam vidio u očima bračnih parova koji su na ovaj način uspjeli da postanu roditelji predstavlja nesumnjivu satisfakciju”, rekao je Dodik, te istakao da društvo u cjelini treba da posveti više pažnje ovakvim aktivnostima. Prema njegovim riječima, do sada je praksa bila da se ljudi bore sami, individualno, ali mnogi nisu u mogućnosti da finansiraju takve procedure, zbog čega se mora pokazivati društvena odgovornost.

“Kao predsjednik Republike Srpske razmotriću mogućnost da ova vrsta procedure bude obaveza zdravstvene zaštite za sve, dok to biološki i fizički može da se primjenjuje”, istakao je Dodik.

Predsjednik Udruženja “Bebe” Snežana Misita zahvalila je predsjedniku Republike Srpske za izdvojena sredstva za drugu proceduru vantjelesne oplodnje.

“Nadam se da će predsjednik i ubuduće imati sluha i dati još jednu šansu porodicama, koje nisu uspjele u drugom pokušaju, da se ostvare kao roditelji”, istakla je Misita, te dodala da je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, izdvajajući sredstva za ovu namjenu, pokazao pravi put kako se treba boriti protiv bijele kuge.

Kao znak zahvalnosti Misita je predsjedniku Republike Srpske, u ime Udruženja, poklonila ikonu Bogorodice.

Posljednje vijesti

https://udruzenjebebe.com/pronatal-repro-u-trebinju/
Pronatal Repro u Trebinju

IVF klinika Pronatal Repro České Budějovice u saradnji sa Udruženjem BEBE Trebinje organizuju besplatne konsultacije sa parovima koji imaju problem