Postignut dogovor između Opštine Ljubinje i Udruženja “Bebe” iz Trebinja

Udruženje Bebe Opština Ljubinje

Na danas održanom sastanku između predstavnika Udruženja porodica sa problemom steriliteta “BEBE” iz Trebinja i načelnika opštine LJubinje postignut je dogovor o saradnji u narednom periodu.

“Dogovorili smo se da u narednih par mjeseci, u saradnji sa opštinom LJubinje, Domom zdravlja LJubinje i nadamo se i privatnom ambulantom “Dr Savo” izvršimo promotivno-informativnu kampanju pod nazivom “Sterilitet nije sramota” kako bi ohrabrili bračne parove koji imaju problem sa sterilitetom sa područja opštine LJubinje da se jave nama u udruženju i da dobiju neophodnu pomoć i savjete. Radosna sam zbog otvorene podrške i nama kao Udruženju, ali prvenstveno i porodicama sa problemom steriliteta sa kojima se sureću, koju sam danas dobila od strane načelnika opštine i sigurna sam da ćemo ostvariti jednu jako dobru i korisnu saradnju” – istakla je predsjednica Udruženja Snežana Misita.

“U narednim mjesecima ćemo u saradnji i uz pomoć udruženja BEBE, a na osnovu njihovog dosadašnjeg iskustva, napraviti odgovarajuće odluke i pravilnike kako bi olakšali sve te procedure i pronašli najlakši model kako pomoći ovim porodicama uzimajući pri tome u obzir i sve specifičnosti poput imovinskog stanja, godina starosti, da li već imaju djecu ili ne i raznih drugih kriterijuma.

Novac ne smije biti prepreka nikome da se ostavri kao roditelj i dok sam načelnik vodiću se time i tako se i ponašati. Znam da je budžet naše opštine mali i nedovoljan za sve, ali ukoliko je potrebno da biram između asfaltiranja nekog puta i pomoći nekome da se ostavri kao roditelj, uvijek ću odabrati ovo drugo.” istakao je načelnik opštine LJubinje Stevo Drapić.

Udruženje Bebe Opština Ljubinje

Posljednje vijesti

https://udruzenjebebe.com/pronatal-repro-u-trebinju/
Pronatal Repro u Trebinju

IVF klinika Pronatal Repro České Budějovice u saradnji sa Udruženjem BEBE Trebinje organizuju besplatne konsultacije sa parovima koji imaju problem