Potpisani ugovori za PAZ 2016.

“U Gradskoj upravi Trebinje potpisani su ugovori za Projektne aktivnosti u zajednici PAZ 2016. Ugovore je potpisao zamjenik gradonačelnika Neđo Ćebedžija sa predstavnicima građanskih udruženja i nevladinih organizacija koji su svojim prijedlozima projekata aplicirali na javni poziv Grada Trebinja PAZ 2016.”

Predsjednik komisije za izbor projekata Zdravko Kašiković je rekao novinarima da su ovogodišnja sredstva za PAZ projekte veća za 33% u odnosu na predhodnu godinu.

“Za sredstva iz ovog granta konkurisalo je jedanaest javnih ustanova i organizacija civilnog sektora iz Trebinja, a jedna od njih, zbog nedostatka dokumentacije nije dobila sredstva“, rekao je Kašiković.

Savez invalida rada će od dodijeljenih sredstava podijeliti pomoć svojim korisnicima:

„Projektom smo planirali podjelu oko 120 materijalno-higijenskih paketa našim socijalno ugroženim članovima i slobodno mogu da kažem da je Grad Trebinje jedna od najboljih lokalnih zajednica u Republici Srpskoj po pitanju podrške invalidskim udruženjima“, kaže Mijanović.

On ističe da Vlada RS u prethodnom periodu Savezu invalida rada nije dodijelila niti jednu KM što je za čuđenje ali da na invalide, kako je rekao, Grad Trebinje nije zaboravio.

I Udruženje “Bebe” je i ove godine dobilo PAZ sredstva, a predsjednica ovoga udurženja je izrazila zahvalnost gradonačelniku Trebinja, i predstavnicima komisije koji su, kako je rekla, uvijek imali razumjevanja za problem steriliteta, te da je Grad Trebinje i ranije izlazio u susret i pružao podršku ovom udruženju.

Koviljka Komnenić, predstavnik udruženja građana “Nada” koje se bavi prevencijom malignih bolesti i unapređenjem zdravlja stanovništva takođe je zadovoljna dodijeljenom pomoći.

”Ova sredstva ćemo uložiti za finansiranje radionica na području grada na kojima ćemo obaviti palpatorne preglede grudi”, rekla je Komnenićeva.

Između ostalih, Grad Trebinje je PAZ sredstva dodijelio i Udruženju roditelja i djece sa posebnim potrebama “Sunce nam je zajedničko”, Udruženju za pomoć u duševnoj nevolji “Sonata”, Streljačkom klubu “RVI Leotar”, Udruženju amputiraca, itd.

Izvor: Grad Trebinje

I ovom prilikom želimo da se zahvalimo Administrativnoj službi Grada Trebinja koja već dugi niz godina prepoznaje važnost problema steriliteta i pomaže Udruženje “Bebe”. Nadamo se da će i ubuduće pomagati porodicama koje se suočavaju sa ovim problemom.

Posljednje vijesti

https://udruzenjebebe.com/pronatal-repro-u-trebinju/
Pronatal Repro u Trebinju

IVF klinika Pronatal Repro České Budějovice u saradnji sa Udruženjem BEBE Trebinje organizuju besplatne konsultacije sa parovima koji imaju problem