Šeranić o jednoj od teorija zavjere: Korona može da izazove sterilitet, ne vakcina

dr alen seranic

Nema nijedne naučne potvrde da vakcina utiče na razvoj steriliteta, kod muškog ili ženskog pola, poručio je ministar zdravlja Alen Šeranić.

Brojne su teorije zavjere u vezi vakcina protiv virusa korona, a jedan od strahova među ljudima, naročito mlađim koji se nisu ostvarili kao roditelji, jeste da cjepiva izazivaju sterilitet! Ministar Šeranić govorio je, između ostalog i na ovu temu u emisiji „Oči u oči objektivno“ koju realizuje banjaluka.net u saradnji sa Elta TV.

– Ako se razbolite od korone, u većem ste problemu nego ako primite vakcinu. Ljudi koji obole od korone zbog multisistemskog upalnog procesa, koji zahvata i prostatu i matericu i testise, mogu da budu u mnogo većem riziku od steriliteta, nego što je to slučaj s vakcinacijom. Mislim da naučna i stručna javnost, kolege ginekolozi, epidemiolozi, treba da radi s javnošću i objašnjava relevantne činjenice kada govorimo o virusu korona – rekao je Šeranić.

Obje doze vakcine protiv virusa korona u Srpskoj je do sada primilo 223.470 građana, dok je prvu dozu primilo 285.324 ljudi.

Ministar ističe da nije bilo ozbiljnijih neželjenih reakcija. Uglavnom su se javljale blaže neželjene reakcije koje su vezane za mjesto primljene vakcine ili za blagu temperaturu, jezu, malaksalost, simptomi koji traju jedan do dva dana.

Posljednje vijesti

https://udruzenjebebe.com/pronatal-repro-u-trebinju/
Pronatal Repro u Trebinju

IVF klinika Pronatal Repro České Budějovice u saradnji sa Udruženjem BEBE Trebinje organizuju besplatne konsultacije sa parovima koji imaju problem