Trebinjsko i porodilište u Moskvi podjednako su dobri za našu sugrađanku Anu Petković

bolnica-trebinje

Trebinjsko i porodilište u Moskvi za našu sugrađanku Anu Petković, koja se udala u daleku nam Rusiju, podjednako su dobri.

„Ponekad pomislimo da je zdravstvo u svim drugim državama bolje, dostupnije i savremenije. No, uvijek zanemarimo činjenicu da je pacijentu često najpotrebniji osjećaj sigurnosti, topline, brige i podrške, a što je prvo što naše vrijedno medicinsko osoblje pruža svim pacijentima kako bi im boravak u Bolnici bio koliko- toliko lakši i prijatnijim“, saopšteno je iz trebinjske Bolnice.

„Prije dva dana, u našem Porodilištu gđa Ana na svijet je donijela živog i zdravog dječaka, na ponos svojih roditelja i svih koji ga poznaju i koji će ga tek poznavati. Nakon boravka na Odjeljenju za ginekologiju i akušerstvo, stvorivši jedan vid prijateljstva sa svima na Odjeljenju, osjećala je potrebu javno iskazati svoje utiske i zahvaliti se svima na tretmanu koji je dobila i osjećaju topline, za koji, kako kaže, nije vjerovala da može dobiti u bolnici”, navode iz Bolnice Trebinje.

Prenesimo pismo zahvalnosti Ane Petković:

– U 2020. sam imala divno iskustvo porođaja u Moskvi, ali zbog želje da ovaj put ostanem i rodim dijete u svom rodnom gradu počela sam da se raspitujem o uslovima porođaja u Trebinju. Poslije prve konsultacije sa doktorkom Marijom Andrić, shvatila sam koliko je pristup i odnos prema porođaju i ženama blizak onom koji sam doživela u Moskvi i da je opcija da ostanem sve više realna. Išla sam i na nekoliko predavanja ‘Škole za trudnice”, gdje sam još više saznala o uslovima i bliže se upoznala sa doktorima i babicama iz bolnice.

Mnogo se zahvaljujem doktorki Mariji Andrić, koja je jako stručno ispratila trudnoću i cijeli porođaj, bila uvijek tu za sva pitanja i ‘osetila’ kada je potrebno da dođem u porodilište da bi proces porođaja trajao što bezbolnije i kraće, neizmjerno zahvalna doktorki Lilien Kovač koja je vodila moju trudnoću od samog početka, i divnoj, predivnoj sestri Bori, babici sa nevjerovatnim iskustvom, kao i svim sestrama i babicama sa Porodiljskog i Odjeljenja Doma zdravlja.

Profesionalizam doktora, mogućnost da beba bude sa majkom 24 sata, ‘breastfeeding friendly’ pristup su svjetski standardi koje ćete ovdje dobiti. I sve to zašuškano u jednom toplom ‘porodičnom’ ambijentu, kakav samo može biti u Trebinju.

Zadivljena sam pažnjom i empatijom sa kojom se doktori i osoblje ophode prema porodiljama i bebama i mislim da je to jedan od najbitnijih faktora za ostavljanje dobrog utiska o porodilištu i lijepih uspomena koje će nam ostati u sjećanju za cijeli život – kazala je Ana.

„Mnogo smo srećni kada pacijent iz naše ustanove odlazi zadovoljan, a još srećniji kada ishod liječenja bude uspješan. U ovom slučaju nije mogao biti ljepši – rođenje živog i zdravog djeteta.

Briga o trudnicama, njihovo pripremanje za novu ulogu, a potom i napor da im porođaj bude prelijepo iskustvo koje će pamtiti čitav život i uspomene kojih će se sa radošću sjećati, glavni su zadatak naših ginekologa i babica.

Hvala Ani na divnim riječima  i svako dobro u životu.

JZU Bolnica Trebinje, malim ali sigurnim koracima, nastoji postati savremena, prepoznatljiva zdravstvena ustanova i u narednom periodu će težiti da usluge budu još bolje i kvalitetnije“, naveli su iz trebinjske Bolnice.

Izvor: Radio Trebinje

Posljednje vijesti

https://udruzenjebebe.com/pronatal-repro-u-trebinju/
Pronatal Repro u Trebinju

IVF klinika Pronatal Repro České Budějovice u saradnji sa Udruženjem BEBE Trebinje organizuju besplatne konsultacije sa parovima koji imaju problem