Lekari objašnjavaju: Zbog čega je bolje postati mama pre tridesete

Doktor

Kako doktori iz Britanskog nacionalnog zdravstvenog servisa poručuju, žene koje planiraju trudnoću, trebalo bi da to urade pre tridesete. Profesor Nargund naglašava da bi trebalo probuditi svest kod mladih žena, i ukazati im na sve potencijalne rizike koji dolaze sa kasnom trudnoćom.

Iako je njihov izbor kada će zadtrudneti, žene se često pokaju jer su taj trenutak previše odlagale

Skoro smo pisali i o jednoj poznatoj pevačici, Lisi Loeb, koja je javno priznala da se kaje što je zatrudnela u poznim godinama. Doktori iz Nacionalnog zdravstvenog servisa bi se složili sa njom, s obzirom da preporučuju da žene koje planiraju da zatrudne ne čekaju zrele godine.

U pismu kojem pokušava da edukuje žene širom sveta, Niki Morgan konsultant ginekologa i profesora Geta Narguda, navodi da žene koje čekaju kasne 30. i 40. godine da rađaju decu, sve češće se suočavaju sa velikim poteškoćama da ostanu trudne.

Veliki broj žena se na kraju odluči i za vantelesnu oplodnju.

Pored toga što je ovaj tretman jako skup, on je i iscrpljujuć i zahteva puno vremena i strpljenja.

-Bila sam svedok žena koje su u mojoj ordinaciji nakon pregleda bile šokirane kada su shvatile činjenicu koliko su dugo odlagale da zatrudne- govori Niki Morgan u pismu.

Profesor Narguda ističe da je najbolje zatrudneti oko tridesete godine, jer tada imate punu moć nad svojim telom. Ono je plodnije, i u punoj je snazi da iznese nešto takvo kakva je trudnoća.

Što su starije žene, njihova plodnost slabi i samim time rizici su veći.

Profesor Narguda je takođe naglasio da su mlađe generacije jako slabo informisane o tome cigaretama, alkoholu i konzumaciji droge, i koja negativna dejstva mogu izazvati u trudnoći.

Zena.blic

Posljednje vijesti

https://udruzenjebebe.com/pronatal-repro-u-trebinju/
Pronatal Repro u Trebinju

IVF klinika Pronatal Repro České Budějovice u saradnji sa Udruženjem BEBE Trebinje organizuju besplatne konsultacije sa parovima koji imaju problem