OBAVJEŠTENJE ZA JAVNOST OPŠTINE NEVESINJE

nevesinje-zgrada-opstine

Povodom informacija koje su se pojavile u pojedinim medijima, a tiču se sufinansiranja vantjelesne oplodnje bračnog para Kovačević od strane opštine Nevesinje, su netačne.

Naime od 2015. godine od kada su u budžetu opštine Nevesinje obezbjeđena sredstva za pomoć natalitetu opština je sufinansirala vantjelesnu oplodnju svim bračnim parovima sa područja opštine Nevesinje koji su se obratili za pomoć, što je ukupno 15 bračnih parova, i rezultiralo rođenjem 12 mališana.

U dugoj borbi za potomstvo bračnom paru Kovačević pomognuto je u tri navrata sa ukupno 14.000,00 KM.

Kao i do sada, uz pomoć Udruženja „Bebe“ iz Trebinja, nastavićemo pružati finansijsku pomoć svim bračnim parovima koji imaju problema sa sterilitetom i tim putem pružiti im podršku u borbi da se ostvare kao roditelji.

OBAVJEŠTENJE ZA JAVNOST UDRUŽENJA „BEBE“

Opština Nevesinje sufinansira postupke vantjelesne oplodnje u iznosu od 4.000,00 KM po bračnom paru. Za ovih 5 godina sufinansirano je 19 postupaka, od toga 15 bračnih parova, neki bračni parovi su pomognuti i više puta dok se nisu ostvarili u ulozi roditelja. Iz ovih postupaka rođeno je 12 malih nevesinjaca, od toga 3 para blizanaca.

Zahtjevi bračnih parova za finansijsku pomoć i prenos sredstava se obavljaju preko udruženja „Bebe“, kako je koji zahtjev pristizao tako je odobravan, niti jedan zahtjev do danas nije odbijen.

Zahvaljujući tim sredstvima bračni parovi iz Nevesinja dobili su još jednu šansu da pokušaju da riješe svoj životni problem.

To je druga opština istočne Hercegovine, nakon Grada Trebinja, koja izdvaja sredstva iz budžeta za vantjelesnu oplodnju.

Udruženje „Bebe“ ima odličnu saradnju i podršku Opštine Nevesinje, kao i nevesinjske Opšte bolnice.

Zahvaljujemo im se na dosadašnjoj saradnji i podršci.

Posljednje vijesti

https://udruzenjebebe.com/pronatal-repro-u-trebinju/
Pronatal Repro u Trebinju

IVF klinika Pronatal Repro České Budějovice u saradnji sa Udruženjem BEBE Trebinje organizuju besplatne konsultacije sa parovima koji imaju problem