UDRUŽENJE „BEBE“ URUČILO ZAHVALNICU OPŠTINI NEVESINJE

Povodom Dječije nedjelje, udruženje „Bebe“ iz Trebinja uručilo je zahvalnicu Opštini Nevesinje zbog finansiranja bračnih parova koji imaju problem steriliteta.

Budžetom opštine za ovu  namjenu planirana su sredstva u iznosu 20.000 KM.

Udruženje „Bebe“ sa sjedištem u Trebinju osnovano je  2010. godine sa ciljem  pružanja pomoći porodicama sa problemom steriliteta. Tada je brojalo samo četiri bračna para, a danas je taj broj mnogo veći. Na području Istočne Hercegovine ima 180 parova i 78 rođene djece. Od toga su iz Nevesinja 23 para i šestoro djece, a samo u ovoj godini rođeno je pet beba.

11

Republika Srpska bračnim parovima omogućava dvije besplatne vantjelesne oplodnje, a radi se na tome da se omogući i treća.

Snežana Misita, predsjednica Udruženja ističe da je prezadovoljna rezultatima u Nevesinju i podrškom Opštine, ali dodaje da „naš narod još uvijek nije dovoljno informisan o problemima steriliteta i njegovom rješavanju“.

‒ Zbog toga pozivam sve parove koji imaju ovakav problem da se suoče sa njim, da se jave u naše Udruženje, a mi ćemo im pružiti nesebičnu podršku i uraditi sve kako bi im pomogli u rješavanju problema steriliteta ‒ kazala je Misita.

112

Posljednje vijesti

https://udruzenjebebe.com/pronatal-repro-u-trebinju/
Pronatal Repro u Trebinju

IVF klinika Pronatal Repro České Budějovice u saradnji sa Udruženjem BEBE Trebinje organizuju besplatne konsultacije sa parovima koji imaju problem