Potpisan sporazum o saradnji klinika

bahceci-bosna-ivf-center-01

Predstavnici Bahceci centra za neplodnost i vantjelesnu oplodnju danas su potpisali Sporazum o naučnoj i poslovnoj saradnji sa Regionalnim medicinskim centrom “Dr. Safet Mujić” Mostar. Ovim Sporazumom klinike žele doprinijeti unapređenju pružanja usluga i liječenja parova iz Hercegovine koji se suočavaju s problemom bračne neplodnosti.

Problem začeća i rođenja djeteta danas je aktuelan za mnoge parove. Procjenjuje se da se 15% stanovništva naše zemlje, odnosno svaki šesti bračni par, suočava s problemom bračne neplodnosti.

Prof. dr. Zlatko Guzin, direktor RMC “Dr. Safet Mujić” Mostar vjeruje da će uspostavom saradnje sa renomiranom međunarodnom klinikom za neplodnost i vantjelesnu oplodnju pacijentima iz Hercegovine biti pružena još bolja dijagnostika i liječenje. “Kod liječenja bračne neplodnosti od izuzetnog je značaja da se par koji ne uspije ostvariti potomstvo nakon više od godinu dana redovnih odnosa bez kontracepcije što prije obrati stručnjacima. Na taj način par je u mogućnosti na vrijeme dijagnosticirati uzroke neplodnosti, te ostvariti potomstvo putem metoda vantjelesne oplodnje,” navodi prof. dr. Guzin.

S tim u vezi, prošle godine, predstavnici Bahceci centra za neplodnost i vantjelesnu oplodnju pokrenuli su projekat “Gdje život počinje” kako bi parovima diljem zemlje koji se suočavaju s problemom bračne neplodnosti osigurali besplatne preglede i konsultacije.

„Mi u Bahceci Centru za vantjelesnu oplodnju vjerujemo da je porodica najveće blago i zato smo odlučili pokrenuti ovaj projekat kako bi pomogli parovima koji žele ostvariti svoj san i postati roditelji,“ kazao je prof. dr. Umit Goktolga, medicinski direktor Bahceci centra. „Naš cilj je da podignemo svijest građana o problemu bračne neplodnosti i mogućnostima njenog liječenja. U protekle dvije godine pomogli smo rođenju preko 200 zdravih beba, a izuzetno smo ponosni i na rezultate koje smo postigli u sklopu projekta „Gdje život počinje“ jer za ovaj kratki period već nekoliko parova očekuje prinove,“ ističe prof. dr. Goktolga.

Besplatni pregledi i konsultacije

U subotu, 11.04.2015 i  nedjelju, 12.05.2015. u prostorijama RMC “Dr. Safet Mujić” Mostar doktori Bahceci centra za neplodnost i vantjelesnu oplodnju pružati će besplatne konsultacije i preglede za sve parove koji se suočavaju s problemom bračne neplodnosti.

Uspostavom saradnje sa Bahceci centrom RMC “Dr. Safet Mujić” Mostar osigurao je besplatne preglede i konsultacije, te mogućnost liječenja u Bahceci centru i praćenja tudnoće u početnim stadijima. Saradnja se također odnosi i na unapređenje usluge i naučno-istraživačkih kapaciteta za medicinsko osoblje, a u cilju pružanja što kvalitetnijih medicinskih usluga u Bosni i Hercegovini.

BAHCECI Centar

​BAHCECI Centar je klinika za neplodnost i vantjelesnu oplodnju u Sarajevu. Prva Bahceci klinika otvorena je 1996. godine u Istanbulu, a danas svoje centre ima u osam zemalja, uključujući i Bosnu i Hercegovinu. Za skoro dvije decenije postojanja, doktori grupacije Bahceci pomogli su rođenju preko 20.000 zdravih beba.

Posljednje vijesti

https://udruzenjebebe.com/pronatal-repro-u-trebinju/
Pronatal Repro u Trebinju

IVF klinika Pronatal Repro České Budějovice u saradnji sa Udruženjem BEBE Trebinje organizuju besplatne konsultacije sa parovima koji imaju problem